2009-11-04
好幾次的星期三都是這樣, 早上在沙田忙至一兩点, 下午又要趕回香港區見客, 餓着肚直到四点, 今天又是這樣! 想起Burger King 有蛇王下午茶餐, 見完客就跑來看看有乜着數. 我一向都鍾情於BK雙層煙肉芝士漢堡, 真係好正! 好夠肉味 但見蛇王餐只得平幾蚊的單層, 咁點夠喉呢? 駭然見到個什麽三層狂牛, 係我摯愛既雙層煙肉芝士漢堡再加多一層牛肉, 我於是把心一橫, 實行跟狂牛拼一拼吧! 唔知做緊乜乜推廣, 個餐免費加大至22oz汽水及大薯條, 可惜我通常都會加$1蚊轉洋葱圈, 而洋葱圈係無得加大的, 只可享有加大汽水吧! 講真, 咁大杯我都飲唔哂! 不知何解, 現在BK的洋葱圈跟多年前的好唔同, 以前嗰D係用原個洋葱的圈, 有大有細, 洋葱味比較濃D. 而家D圈全是大個五蚊銀少少, 試問哪有咁細少和同一樣size的洋葱呢? 而味道亦較淡, 只吃到炸粉味! 都係以前嘅好食D! 但又總好過食薯條吧!講番個三層狂牛, 要品嚐牛肉原汁原味, 落order時千萬要叫佢走醬! 否則BBQ醬味就會蓋過了牛肉味了! 加多層牛肉口感截然不同, 豐富滿足! 吃過滿足一餐之後我還坐了一會,
吃過滿足一餐之後我還坐了一會, 環境的確比老麥舒適好多, 可惜背景音樂頗吵耳! 管理層應多留意吓! 又或是你地有心唔想客人坐咁耐?