2018-10-13
想食西川辣嘢 梗係要搵一間由內到外都充滿中國四川風格的餐廳啦 同朋友搵搵下見到呢間 “十二味” 由外面門口裝修用到古代傳統瓦片屋頂加埋紅色燈籠🏮 !!內裏一入就望到屏風中間 用左代表着四川嘅特色-功夫熊貓🐼 。十二味上上簽 $68 呢碟有12枝 共6款 包括有鵪鶉蛋,午餐肉,牛柏葉,薯仔,海帶,蓮藕 配埋辣醬凍食做前菜好開胃架 我覺得呢個五會好辣 嘻嘻😜招牌自選經典香辣鍋 鍋底$38 🌶🌶 用上十二種既材料加大量既辣椒🌶️爆炒岀呢道又香又辣又麻既鍋底 至於配料可自己選擇 🍖🥩肉類,🥒🥦蔬菜類都有 一共25款甘多架 價格由$48-22不等 !!!我呢個 午餐肉,鮮蝦🦐,豆皮,蓮藕,四季豆。 麻麻辣辣甘 越食越上癮 鮮蝦新鮮又大隻添 !! 黯然銷魂炒飯 $88 五辣 呢個飯有辣有五辣,我哋就揀咗五辣啦 飯炒到粒粒分明 仲要五會乾身同勁有鑊氣 桂花冰釀 $28 餐廳推介之一 ,淡淡既桂花香 味道幾特別下 ,底下仲有好多桂花粒添呀 !!餐牌👇🏻👇🏻
由外面門口裝修用到古代傳統瓦片屋頂加埋紅色燈籠🏮 !!
十二味上上簽 $68
招牌自選經典香辣鍋 鍋底$38 🌶🌶