2018-04-09 1278 views
好耐無食過麻辣火鍋,澄子小姐表示好興奮可以食蜀大俠!據聞成都必食的火鍋。一出𨋢,已經辣到嗆親😆 咳住行埋位坐,坐底繼續咳。因為隔離個台食緊大辣!非常正。果然名不虛傳,真系唔系得個“辣”字,仲要個湯底好香。由於朋友們食唔到太辣,所以叫咗微辣同骨湯鴛鴦鍋。清湯撈一撈可以見到蔬菜同菇類,麻辣鍋出咗辣椒之外亦加有姜同蒜調味。真心very nice。最緊要系食完唔會口渴!澄子小姐推介幾款必食產品:特級安格斯牛肉,雪花肥牛,墨魚滑,太極雙滑,功夫土豆片。同埋其他盞鬼菜色!佢地menu改名都幾得意。牛肉唔會韌,亦唔會比湯底蓋過牛位。墨魚滑等非常好味!功夫土豆片真系要跟足指引煮8秒好啦,有好幾次我都煮到唔見咗塊土豆。同埋由於湯底夠味,所以可不加調味食用,但我地開咗又特製芝麻香油蘸,更添加香味!唯一敗筆ge地方,佢杯水果茶原本幾好飲,都內面個杯蓋好dirty😑 下次都系飲罐裝飲品算。但真系極度推介蜀大俠!!

但真系極度推介蜀大俠!!
2018-03-20
Type of Meal