2018-11-09
天氣一涼少少,朋友們都藉機相約打邊爐,真係每星期都打,已經進入一個瘋狂程度。呢度有得散叫,亦有兩個套餐可以選擇(火鍋或蒸鍋),我同朋友都好鍾意食海鮮,yo~ 咁就叫餐抵啲啦。一叫個餐就先嚟一碟冰鎮花螺,細細粒,冇沙,等食之前消磨吓時間一流!二人就有半隻雞煲,都幾多吓,如果單點要$158。 辣度分左幾級,BB辣係冇麻味,所以我哋叫左少辣,又麻又辣先夠滋味。 一開蓋係擺到靚靚,店員嚟幫我地攪呀攪,好鬼香! 肉嫩又夠入味,唔會太辣,好食。 跟住龍蝦湯底上場,入面有原隻龍蝦。 龍蝦湯未夠鮮味,食完啲龍蝦肉我地再放返個殼去淆湯。淥埋啲海鮮,個鮮味先慢慢出嚟。 個海鮮拼盤有九種海鮮,份量十足。最好食係個鮑魚,軟腍鮮甜。頂級牛肩胛片拼豬肉片,捲到靚靚,肉味唔錯。三款手打丸夠彈牙,用料足。餃子雲吞拼盤好飽肚,韓式泡菜餃好大隻。自家炸響鈴、炸魚皮、菇菌類拼盤、鮮菜籃,真係超多野食。最後仲有甜品,竟然有驚喜。 冰鎮西瓜,係有核嘅美人瓜,特別清甜。 另外每人仲有一粒紅豆抹茶雪米糍,唔知咩牌子,未見過,但好好食。呢個餐真係可以用嚟挑戰我食力,我被完全KO,剩左好多野,唔做大嘥鬼,打包回家去。
頂級牛肩胛片拼豬肉片,捲到靚靚,肉味唔錯。
三款手打丸夠彈牙,用料足。
餃子雲吞拼盤好飽肚,韓式泡菜餃好大隻。
自家炸響鈴、炸魚皮、菇菌類拼盤、鮮菜籃,真係超多野食。