鬼金棒☠鬼增辣麻拉麵超有名~⁡門面店內充滿日本feel,大大支狼牙棒,👺惡鬼面具,吧枱座位,自助斟水設施,可以一解鄉愁🇯🇵!⁡⁡🌶以「辣」「麻」為賣點的日本拉麵比較少有,而且仲可以自選辣度、麻度,真係貼心👍🏻!⁡⁡銅鑼灣分店位於世貿中心附近,位置方便,可以行完街來食。同朋友第一次試,便點兩款不同的特色拉麵😂~⁡鬼增辣度我就不敢挑戰了🙈⁡🌿芫荽辣麻味噌拉麵⁡小辣中麻+味玉🥚⁡🈵️芫荽山快滿蓋整碗拉麵,芫荽味清新😊~⁡湯底香醇小辣中麻初初食時,你會覺得小兒科,但之後辣味麻味會上升,係種令你有少少刺激而又唔會辛苦的辣麻😋~⁡麵條用上粗麵,煮得軟硬適中,有嚼勁👍🏻~我鐘意❤~⁡🥚味玉⁡溏心蛋蛋黃呈橙黃色😍,味道濃郁香滑,喺辣麻湯底中加添一種溫柔的味道~⁡🌽玉米筍辣麻味噌拉麵⁡小辣小麻+味玉+增量叉燒🍖🍖⁡原來日文中「金棒」🪄係玉米筍嘅意思。⁡玉米筍份量非常多,脆嫩清甜😋,同濃烈的麻辣湯底相輔相乘,有新意和驚喜🔥。⁡🍖增量級叉燒⁡用上肥美五花腩,入口軟腍厚身,真的肥而不膩,好邪惡!! 大大滿足口腹之慾😋😋!⁡⁡其實想試試大肉飯🤣,可惜一碗麵的份量已經很足夠,大肉飯要留返下次再挑戰😎⁡
鬼金棒☠鬼增辣麻拉麵超有名~⁡

銅鑼灣分店位於世貿中心附近,位置方便,可以行完街來食。

同朋友第一次試,便點兩款不同的特色拉麵😂~⁡
鬼增辣度我就不敢挑戰了🙈⁡

🌿芫荽辣麻味噌拉麵⁡
小辣中麻+味玉🥚⁡
🈵️芫荽山快滿蓋整碗拉麵,芫荽味清新😊~⁡

麵條用上粗麵,煮得軟硬適中,有嚼勁👍🏻~我鐘意❤~⁡

🥚味玉⁡

🌽玉米筍辣麻味噌拉麵⁡
小辣小麻+味玉+增量叉燒🍖🍖⁡
原來日文中「金棒」🪄係玉米筍嘅意思。⁡

🍖增量級叉燒⁡