2015-09-05 4071 views
之前黎食過套餐, 覺得啲扒幾好, 見到隔離枱叫個巨型牛扒, 當時心諗下次一定要黎試吓, 今次終於試到, 呢度成日都好爆, 好彩早一日打黎都訂到位 。  佢哋既晚餐只可以揀3個時段, 18:00; 19:30; 21:00, 訂位時講明只係留枱5分鐘, 食個半鐘, 佢哋仲會食晚飯當日下午再打黎 re-confirm booking, 如果唔 confirm 就當取消將個位俾其他客, 我覺得一早講清楚都幾好 。我訂咗19:30既時段, 同老公19:05就到咗, 出面已經有好多 walk in 客等位, 不過因為 booking full 晒, 佢哋要等到 19:35分, 等啲訂咗位既客無黎或遲到, 又或者有客食完走人先至可以俾到枱佢哋。  我見餐廳已經有吉枱, 於是問吓門口個哥哥訂咗19:30可唔可以入去, 佢話要睇吓先, 過咗大約5分鐘就俾咗我哋入去, 其實咁對佢哋都好既, 我哋早啲食完, 佢就可以早啲俾到枱 walk in 客。  喺等枱既期間我同門口個哥哥講我哋想黎食個大牛扒, 問佢使唔使落 order 先, 因為唔知佢要整幾耐, 但哥哥仔話好快就整好, 唔使落order 先。

。  喺等枱既期間我同門口個哥哥講我哋想黎食個大牛扒, 問佢使唔使落 order 先, 因為唔知佢要整幾耐, 但哥哥仔話好快就整好, 唔使落order 先。  佢話驚我哋2個人食唔晒, 如果有4個人 share 會好啲, 我即刻笑咗出黎, 我話"我哋2個好有食力架" (其實係得我好有食力
), 叫佢唔使擔心, 哈哈!

一坐低我哋就好堅定咁揀咗我哋既目標.....2磅美國頂級肉眼
 $688, 我哋要3成熟, 加$35/位可以有個湯同餐飲, 我2樣都唔想要, 所以只係加咗一位既餐俾我老公BB。

佢哋俾咗4條麵包棒我哋, 我無食, 老公話都幾脆, 食咗2條。  我哋坐個位唔知點解好鬼熱(上次黎坐個位唔熱架), 連我咁唔怕熱既都食到出汗, 要出動私家風扇。
麵包棒
餐湯
我老公飲完個湯, 再等咗大約20分鐘個扒終於上枱, 個服務員好細心咁問我哋使唔使影相
, 我話要呀, 哈哈!  不過點解要咁問呢?
2lb 美國頂級肉眼
到我影完相, 佢就幫我哋將啲拌碟既翠玉瓜、茄子、薯條分俾我哋, 仲將件扒切開一半俾我哋睇, 同我哋講 "3成熟, o 唔 ok?"  我哋話"ok", 哈, 又幾細心喎, 其實我覺得係超過3成熟, 不過都唔緊要啦, 如果我話唔ok, 會唔會再整過一件俾我哋呢, 嘻嘻
!  根住個服務員繼續切件牛扒, 好似想將佢切開一片片咁, 我立刻叫停佢, 大佬呀我黎食扒, 自己鐘意切幾大件黎食就切幾大件, 你切到咁薄就算件扒係厚切燒出黎俾我都無意義啦! 一早切開晒仲會搞到啲肉汁流失晒、凍晒, 點解要咁呢
(心情即時差咗少少)!
老公見我唔開心, 佢要切開咗嗰邊, 俾未切開嗰邊我
。
唔知點解佢哋只係俾2隻人哋用餐放餐包既細既碟仔我哋, 可能係因為怕張枱放咗件扒之後唔夠位放大碟, 不過真係好寒酸咯, 用黎食甜品就話啫, 要扣少少分。
基本上個扒都唔錯既, 不過可能呢件比較瘦, 個表面燒到有少少硬同嚡, 好彩只係要3成, 如果要5成我諗表面會仲嚡。  食完之後有個服務員走過黎問我哋份扒點, 我哋如實作答, 佢好有禮貌咁話可能呢批貨係瘦啲, 會叫廚師注意吓, 好肯接受意見喎, 讚
!  抵我哋黎完再黎! 唔知點解前面啲食評講到佢哋啲服務咁差呢!

我哋見出面有好多 walk in 客等位, 食完就埋單走人, 俾張枱其他人, 前後都唔使一個鐘。

2015-09-03
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$362 (Dinner)