透過玻璃睇到入面設計忍唔住選擇呢家餐廳,台面特別嘅書本原嚟系餐牌,裡面嘅起名更加令人想一探究竟🤣下午時段入去已經影咗一輪🤣沒惗到食到夜晚嘅環境更靚,好啱拍拖約會😆🐙薄切慢煮八爪魚配秘制酸辣醬汁伴明太子沙律一整條觸腕經過慢煮後,肉質鮮嫩多汁,口感柔軟,但又有一定嘅噍勁,讓人一啖接一啖地欲罷不能,無論點唔點醬都好好食🤤中間嘅明太子沙律作為伴菜,冰涼嘅口感十分開胃,夏天沒乜嘢胃口嘅話必點👍🏻⚠️因為慢煮呢個會等耐d哦~🍝黃金咸蛋黃虎蝦野菌墨汁意大利面每條墨汁麵條都俾咸蛋黃醬包裹著🤤而且裡面仲有蘑菇同章魚粒,搭配爽口嘅麵條,無論視覺定系味道都好有驚喜🤩🍟炸物拼盤(半份)【洋蔥圈•魷魚圈•蟹餅•粟米墨魚餅•吉列蝦• 豬肉春捲】沒霖到半份嘅份量都咁多,每款炸到黃金酥脆嘅口感令人欲罷不能🤩而且下面鋪著嘅系我最愛手工薯條,真係巨鍾意😍☕️白痴戀人睇啱個名字點嘅🤣巨好睇,老夫嘅少女心愛了愛了😍其實就系摩卡,上面加咗棉花糖泡沫🤣🍰有請今天嘅特別嘉賓(芝麻玄米茶芝士蛋糕)原來芝麻蛋糕喺下面嗰層要挖深d🤣平時好少食到呢個組合,芝麻嘅風味好特別😆每日嘅蛋糕都唔一樣哦🤣絕對驚喜~🥭芒果布丁椰奶沙冰芒果+椰奶一向唔會出

🐙薄切慢煮八爪魚配秘制酸辣醬汁伴明太子沙律
⚠️因為慢煮呢個會等耐d哦~

🍝黃金咸蛋黃虎蝦野菌墨汁意大利面

🍟炸物拼盤(半份)
【洋蔥圈•魷魚圈•蟹餅•粟米墨魚餅•吉列蝦• 豬肉春捲】

☕️白痴戀人

🍰有請今天嘅特別嘉賓(芝麻玄米茶芝士蛋糕)

🥭芒果布丁椰奶沙冰
芒果+椰奶一向唔會出錯嘅組合,杯底嘅布丁系嗰種厚實嘅有口感,配有🥄十分貼心😁令人喺夏天感受到滿滿嘅清涼感🤗

泰西Fusion嘅餐品創意十足,份量絕對夠誠意🤤店內到處都好靚,好啱打卡,每個位置都可以出片😍特別門口嗰個位置,我巨鍾意😆i人嘅角落,喺一個下午嘆著一杯喝嘅,敲著鍵盤,睇著路人,不知幾愜意~

臨走影蛋糕櫃見到【So Rich So Lonely】先發現原嚟系【The So Lonely Club】旗下嘅~難怪佈置設計咁深得朕心🤣