2015-01-12 1189 views
自從旺角果間風月堂無左之後,一直都無再幫襯過,今日同朋友去裕華買野時無意中見到佐敦新開左一間,見咁耐都無食過就去懷緬下先。2點幾入去,好彩仲趕得切叫午餐,朋友們都揀套餐,不過我唔太想食西餐,睇中左個一人定食,嘩!!一個盒咁要成$185,真係非一般的貴!想食但又覺得超貴,幾經掙扎之下,死就死喇豪佢一餐,最多下餐食車仔麵啫個盒有六樣野,分別有蟹籽青瓜沙律︰青瓜幾爽口,撈勻蟹籽同沙律醬,唔會濕地地,OK唔錯三文魚扒︰見佢細細舊無乜睇頭咁,初初幾啖覺得好好味,最重要係唔油!但食到一半已經開始飽,可能係因為三文魚比較滯照燒雞扒︰超乎我想像中好味,諗住都係雞扒一塊啫,但果個汁真係夾得好好,舊雞扒又夠嫩滑,成個盒最正就係呢舊雞扒!!金菇牛肉卷︰本身唔好金菇,因為痴牙,除此之外,味道係幾好,牛肉又唔會太老,好味!三文魚飯︰點解我叫佢做三文魚飯呢?皆因我以為係三文魚壽司,正常三文魚包住舊飯仲唔係壽司?!但當我食落口既時候,點解咁怪既....完全係煙三文魚既味道,舊飯係暖既,問左個侍應,原來係餐廳無魚生牌,唔賣得壽司,所以就用煙三文魚包住舊飯。唔可以話唔好食,但食落口果下真係有D失望囉。如果有其他野代替應

一人定食
個盒有六樣野,分別有
照燒雞扒︰超乎我想像中好味

金菇牛肉卷︰本身唔好金菇,因為痴牙
,除此之外,味道係幾好,牛肉又唔會太老,好味!
完全係煙三文魚既味道,舊飯係暖既,問左個侍應,原來係餐廳無魚生牌,唔賣得壽司,所以就用煙三文魚包住舊飯。唔可以話唔好食,但食落口果下真係有D失望囉。如果有其他野代替應該會更好,例如日式餃子或者其他小食/飯糰咁。
生果︰食完咁多樣野,真係飽到上心口,食番幾舊生果去滯兼幫助消化,

總括而言呢,呢個一人定食盒味道90分,但如果真係得一個人食既話就真係要計下自己個肚有幾闊先,我自認大食妹,要食曬都真係幾吃力,不過成$185咁貴,唔食曬又好浪費,所以唯有頂硬上啦!

朋友們食套餐,都話好好味,不過我真係無多餘既位去試,無試過就費事寫啦,唯有等下次有機會再食果陣先評論啦。
2015-01-11
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$108 (Lunch)
一人定食