2018-10-22
呢間家庭餐廳喺美國都要排隊。黎到香港, 排隊在所難免。但拎票己經排左大半個鐘,再拎完再要等個半鐘,好誇張。但因為好懷念作佢嘅味道, 而佢又寫左番到餐廳拎位嘅時間, 好啦周圍行下街等啦。一到時間去到餐廳, 再等5-10分鐘就有位。首先上左餐包。有麥包,白包同同黑糖包。我好喜歡呢度嘅黑糖包, 味道好出, 牛油亦香。 啲包依然好味, 可惜冇之前咁新鮮。主菜有檸檬雞肉香草意粉。意粉好大碟好多雞肉。檸檬汁好香令到個cream底冇咁滯, 可以一試!(啲雞肉好似同意粉差唔多份量, 有好多粒)然後係我嘅favourite. 呢個牛肉芝士三文治既係美國嘅street food, 又係餐廳嘅主菜。牛肉芝士係絕配。好味!加錢轉番薯條, 又脆又香。我自己覺得呢度最出色就係意粉同三文治。蛋糕反而麻麻。呢度嘅野食偏貴但大份, 比較濃味同油, 間中食一次都幾滋味,可惜等太耐
一到時間去到餐廳, 再等5-10分鐘就有位。
(啲雞肉好似同意粉差唔多份量, 有好多粒)