2022-04-15
李家 西灣河筲箕灣道180號1樓今日係第一日嘅公眾假期,可以同Zita出嚟Chill下,兩個人生第一次出到西灣河,原來西灣河係黃色嘅車站。我哋兩個心有靈犀喺冇約之下襯左!襯埋隻公仔比卡超同埋毒氣丸。無骨原味炸雞半隻$93原味都係由佢獨有嘅香味,唔咸,外脆,熱辣辣,索索聲,雞肉嫩滑,一啖一塊。點埋佢嘅酸辣汁,越食越想食。店員超級好為我哋準備咗手套🧤用手食好地道前菜係酸蘿蔔同埋韓國醬汁生菜絲,店員好好留意到我哋食完之後,問我哋會唔會Refill,我冇諗過可以refill前菜‼️😯驚喜雞泡魚乾$98店員青春熱情同埋好好👍🏻服務,雞泡魚送上枱嘅時候幫我哋剪埋,點沙律醬超好食😋有花生配襯真係最好嘅小食,呢個用嚟送啤酒就一絕👌🏻雞泡魚好難喺香港食到,佢比油魚竿多咗一重有魚油嘅味道,肉質係甜嘅。西柚梳打$38有少少嘅澀味,酸酸甜甜解渴,用嚟送炸雞就最啱。士多啤梨梳打$38我問店員邊隻係最甜嘅梳打,佢話士多啤梨🍓真係好啱我咁鍾意飲甜嘢嘅人。荔枝烏龍茶荔枝味濃郁 加$7菠蘿汁甜甜好啱我飲菠蘿勁香$7食飽後就行Daiso,爽😊
李家 西灣河
筲箕灣道180號1樓
無骨原味炸雞半隻$93
店員超級好為我哋準備咗手套🧤用手食好地道
雞泡魚乾$98
西柚梳打$38
有少少嘅澀味,酸酸甜甜解渴,用嚟送炸雞就最啱。
士多啤梨梳打$38
荔枝烏龍茶荔枝味濃郁 加$7
菠蘿汁甜甜好啱我飲菠蘿勁香$7
食飽後就行Daiso,爽😊