2019-05-04
今日去搵朋友食飯,係佢做野既地方原來都有d選擇。今期我既流係韓食,見到依間韓食外賣店,又有位坐,就依間啦!我地點左:素牛肉紫菜飯卷個素牛肉幾有質感,咸咸甜甜好好味。再加上切碎既椰菜絲同黃色既醃蘿蔔好爽脆,好有口感泡菜豬肉韓式便當包裝好精緻、除左有泡菜豬肉,仲有粉絲、花生同醃菜脯,一d都唔馬夫。泡菜好香、好軟,豬肉肉質好林、調味夠入味,辣度夠配飯一流。粉絲好爽醃菜脯好脆仲要有我鐘意食既鵪春蛋,有陣煙薰既香味,咸咸地,好好食呀!韓式素食伴飯雖然係外賣,但伴飯材料超級豐富,有醃紅左既蘿蔔、素牛肉、翠肉瓜、紫菜、雞蛋、東菇、毛豆......當慢慢攪拌後,伴飯材粉既味道滲入飯度,好入味,而且飯粒好軟。我最鐘意佢個素牛肉咸咸甜甜味道好好,仲有其他材料都好爽口,令伴飯層次感大大提高,加上紫菜,令個飯好香👍🏻雜莓樂園好多莓呀!有士多啤梨、藍莓、青橘子,微微甜,青橘子味香,再加上梳打。好岩同辣辣地既泡菜一齊~🍓冷泡綠茶雖然係凍飲,但茶香仍然好濃。加上青橘子既香甜,好好飲呀😘今個下午好開心
今期我既流係韓食,見到依間韓食外賣店,又有位坐,就依間啦!
我地點左:
素牛肉紫菜飯卷
個素牛肉幾有質感,咸咸甜甜好好味。
再加上切碎既椰菜絲同黃色既醃蘿蔔好爽脆,好有口感
泡菜豬肉韓式便當
泡菜好香、好軟,豬肉肉質好林、調味夠入味,辣度夠配飯一流。
粉絲好爽醃菜脯好脆
仲要有我鐘意食既鵪春蛋,有陣煙薰既香味,咸咸地,好好食呀!
韓式素食伴飯
雜莓樂園
好岩同辣辣地既泡菜一齊~
🍓
冷泡綠茶
雖然係凍飲,但茶香仍然好濃。
加上青橘子既香甜,好好飲呀😘
今個下午好開心