2017-05-13
迪士尼開咗新酒店, 梗係率先book 返一晚同阿囡去玩下啦~ 呢間酒店以探索之旅為主題,迪士尼真係迪士尼,每一個details都做得好細緻,一花一草 一樹一木,連牆上邊嘅一條繩仔都做得好仔細。講番晚餐先, 喺酒店泳池游完水之後就梗係直接喺酒店食埋晚餐啦,酒店內有三間選擇,一間中餐,一間比較proper嘅西餐,另外就係呢間咖啡廳了。呢間就應該比較經濟實惠,雖然款式唔算好多,但係一般一家大細都算有足夠嘅選擇~見到啲甜品整得好靚,靚到唔捨得食落肚~每個餐都附送嘅南瓜湯 - 南瓜湯嘅南瓜味香濃,大人同小朋友都啱飲~星航圖扁麵包 $129 - 有3款比你揀,我哋揀咗肉食大王, 麵包上包括有 parma ham, salami and pepperoni~麵包放在木板上上枱,賣相唔錯,店員已經幫你切好成4份,好貼心。呢個係包,所以個底唔會好似pizza 咁脆,配合埋芝士焗得幾香,係parma ham 咸左少少,share黎食係唔錯嘅~Carbonara意粉 $129 - 個 parmesan cheese cream整得幾thick,煙肉味夠香濃,份量都足夠,小朋友最愛。另外講下服務質素, 迪士尼
見到啲甜品整得好靚,靚到唔捨得食落肚~
另外講下服務質素, 迪士尼嘅所有服務員都好 attentive,執枱清潔既都好好笑容,值得一讚!
總括嚟講,喺迪士尼酒店裏面選西式快餐嘅話,呢有價錢算唔錯啦~