2021-03-07
今日中午試下新餐廳, 室內裝修都幾雅緻. 地方唔算大, 我哋訂咗枱 一點鐘去到, 順利安排入座. 茶費每位十蚊只係有普洱, 唔係放低一壺畀你, 係侍應經過就幫你添水个種. 如果你叫其他茶種, 就收28蚊一位.食物賣相幾靚, 叫咗打咭既叉燒酥. 食味過甜同太濕, 失咗酥脆感, 有d糯口.素菜餃, 顏色幾吸晴但可能蒸得太耐个餃身瀉咗d. 食味用料正常冇乜特別蝦餃一籠有三件, 但餡料太油膩裏面太多肥豬肉, 令到你冇乜食慾. 自己覺得一間店既點心整得好唔好, 只要食基本蝦餃,叉燒包同腸粉等如果出色嘅話就係一間好嘅點心店. 依个蝦餃唔算合格~驢打滾, 呢個就幾好食因為外皮做到鬆鬆軟軟,黏黏韌韌, 啲餡係紅豆餡唔係平常嘅花生椰絲芝麻餡. 因之前食嗰三個點心都太肥膩, 再無意慾叫其他嘅煎炸小食或炒粉麵. 員工有禮貌, 勤力, 亦係一個打卡新地方. 但係一間食店最重要係食物出品,令人想返轉頭再食先可以留客. 期待點心出品可改良進步.