2018-03-14
旺角行街行到夜,找間餐廳充充電我同呀妹行到,口乾想吃湯粉類的,揀了一間食越南菜的,一心想食越南粉我同妹妹一同坐下,餐廳服務算體貼,遞上兩本menu , 我們分別揀餐廳推介的兩個粉,也是menu上最貴的1.越式和牛湯河一來上枱是一巨碗,足兩人份量匯集了日本及澳洲和牛,牛舌,牛丸,新鮮牛肉片, 材料算新鮮,片塊夠薄,滾湯淋上,岩岩熟,鮮滑,牛丸爽滑,一咬開充滿湯汁,好似丸內有氣孔藏湯汁,只是我厭湯太咸似汁咁2. 海防蕃茄大頭蝦蟹肉湯粉一碗中等份量,量偏多依個就精彩,影相效果太靚吸引外表,一隻大頭切開兩邊放面,面有幾塊蕃茄,滿表面紅油,還有一堆類似蟹肉(膏狀),但食落真心想嘔先食大頭蝦,蝦肉唔新鮮,入口爛,蟹肉也是,試一口湯太油,飲湯蕃茄味唔夠好少,反而咸香味重,感覺有少少腥味,想食新鮮蕃茄濃湯,就不要揀這款,成碗粉只有個米粉比較可以,米粉滑口,但一大碗都唔想食
我同呀妹行到,口乾想吃湯粉類的,
揀了一間食越南菜的,一心想食越南粉
越式和牛湯河
1.越式和牛湯河
一來上枱是一巨碗,足兩人份量
海防蕃茄大頭蝦蟹肉湯粉
2. 海防蕃茄大頭蝦蟹肉湯粉
一碗中等份量,量偏多
依個就精彩,影相效果太靚吸引外表,
,但食落真心想嘔