2022-07-18
尋日同朋友去咗葵涌廣場掃街,記得以前細個除咗旺角就係嚟呢度,因為呢度係一個美食天堂。🤭呢間店舖個名好特別 #廢茶 超容易記又令人印象深刻,佢哋主要都係以台式小食及飲品作為賣點,而且店舖對比其他隔籬左右都較大間,整體望落去都較為整潔乾淨🥰見佢門口嘅小食相都好吸引及精緻,忍唔住就入咗去買來試吓;另外見佢仲有學生優惠, $15就可以買到一杯迷你廢事諗奶茶🧋超級抵朱古力奶酥厚吐司🍞 $32吐司現場即時製作,入口酥軟,側外皮香脆,配上朱古力醬特別好食😋炸桂花花枝丸 $22 (6pcs)呢個估唔到好有驚喜,我超級推介。特別鍾意佢個桂花醬汁,令到成件事好昇華👍👍😍🥰📌 廢茶 (葵芳)葵芳葵富路7號葵涌廣場2樓2009號舖#台式飲品 #手遙控 #珍珠奶茶 #花枝丸 #吐司 #foodie #hkblogger #kwaifong #葵廣美食 #美食推介 #台式小店 #小食店
朱古力奶酥厚吐司🍞 $32
炸桂花花枝丸 $22 (6pcs)
📌 廢茶 (葵芳)
葵芳葵富路7號葵涌廣場2樓2009號舖