2023-06-09 26 views
今日去開黃大仙整啲野~咁岩朋友想食星馬菜式,無意中搵到現崇山商場有呢間餐廳😆距離地鐵站唔會話好遠~所以就決定試下佢先🫶🏻我地個日都差唔多8點先去到~見到環境好闊落,而且有分室內同室外座位,方便啲帶住毛孩既人去食😍雖然呢間餐廳主打星馬野,但我見佢餐牌上都有啲中餐同西餐既選擇~下次都可以試下🤭另外佢仲有啲2人餐/4人餐可選擇,見佢價錢都幾抵,大家都可以考慮下👍🏻1️⃣🐟魔鬼魚辣死你媽配椰漿飯($108)係香港比較少食到魔鬼魚,肉質原來好軟滑😍配埋個辣醬仲惹味👍🏻而且佢個飯係蝶豆花椰漿飯~雖然蝶豆花無咩味,但有啲藍色令人食落都開心啲🤭2️⃣🧈雞肉咖喱酥($40)呢個係好似咖喱角咁既組合👍🏻佢入面有雞肉、薯仔、雜菜同薯仔,味道唔會話好辣,但好欣賞佢個咖喱煮得好惹味,有埋酥皮更加岩我口味🫶🏻3️⃣🦴師傅秘製咖啡排骨($109)呢個值得推介👍🏻👍🏻第一次試用咖啡煮既餸菜🤣佢既排骨係先炸後煮~所以食落都仲有啲脆卜卜既口感,不得不提係個咖啡汁,苦中帶甜,真係好似飲緊杯咖啡咁🤣而且份量都好足!建議鐘意咖啡既朋友仔要試下✨4️⃣🍞斑斕咖央多士($48)咖央多永遠係我食星馬野必試既🤭今次呢個斑斕味好濃,牛油又好厚🫶🏻麵包都

1️⃣🐟魔鬼魚辣死你媽配椰漿飯($108)

2️⃣🧈雞肉咖喱酥($40)

3️⃣🦴師傅秘製咖啡排骨($109)

4️⃣🍞斑斕咖央多士($48)
咖央多永遠係我食星馬野必試既🤭今次呢個斑斕味好濃,牛油又好厚🫶🏻麵包都算香脆,同朋友每人食左兩舊 非常邪惡🤭

5️⃣🥤凍馬來西亞拉茶($28)
😍朋友叫既呢杯拉茶好香茶味,感覺好正宗👍🏻

6️⃣🧋凍恐龍美祿($33)
個外型已經好吸引😆滿滿既美祿脆波波係面頭,而且係好香濃既美祿味~好正正子