2017-09-02
呢排打開社交網站,又有一輪海膽熱,心郁郁搵野食❤️係正常既消費者心態裡面,如果夜晚同晏晝都係食同一樣野,咁晏晝價錢就一定比較化算吧!今日咁岩去金鐘,行過有沙律吧的日式料理餐廳,佢有海膽❤️❤️同我友人最愛既平目裙邊丼,我哋二話不說就入坐了😆😌其實除左丼,仲有好多選擇既,例如拉麵、烏冬或者定食👍🏼沙律吧🤔既擺設比較簡單,但醬汁選擇款式算多,材料新鮮!當中最好味係昆布,我不斷咁refill 😂 fill 到爆曬😲最期待既主角上菜啦!海膽飯:呢個價錢,連沙律、湯、蒸旦、雪米糍,真係抵食既!海膽量不少,雖然唔太原件,但味道足以令人感到滿足😌每一啖都有香濃既海膽,滲入口中每個角落❤️裙邊飯:材料質素一流!超額完成👍🏼舖滿成個碗之外,仲可以每一塊都超肥美、厚切,入口溶化既感覺😌每一口都有魚油既香味但沒有一點魚腥的😘😘😘勁推介👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼最後仲有抺茶雪米糯作完美的句點。
最期待既主角上菜啦!
最後仲有抺茶雪米糯作完美的句點。