2023-10-27
👍🏻推介抵食韓式連鎖炸雞 🤩人均唔洗$100,簡直係#窮人恩物 🐣仲要原來分店多多,非常就腳🤗之前都已經食過幾次,味道都唔錯。今次係經過大埔分店,有少許堂食坐位,地方唔算大,我地就選擇了🥡外賣返去開餐慢慢嘆。服務員細心幫我地pack 好食物,一袋拿走好方便。🍗成個套餐好抵食: 12件半半炸雞腿肉 (兩款口味任選) $118 +$5 配汽水加小食酸蘿蔔🔹炸雞仲有成9種口味可供選擇,真係選擇困難症,最終要左招牌辣味同蔥蒜醬油味。辣味係灑上韓式辣粉,所以唔算太辣。自己推介蔥蒜味,鹹鹹甜甜咁,口感特別啲!🤤整體炸雞唔會厚粉,最正係用上雞脾肉,所以冇骨仲啖啖肉,入面都仲keep到嫩滑,抵讚👍🏻🔹另外叫咗個泡菜炒飯$53,份量剛剛好,上面灑上唔少韓式紫菜,加埋泡菜,更加惹味!🔹佢都有好多唔同小食都係$20內有找😂 依家咁嘅年代,好難搵到呢啲CP值高嘅炸雞店。📍CHIMAC📍大埔安邦路9號大埔超級城C區2樓582號舖#Chimac #韓國 #炸雞 #專賣店 #Korean #Chicken #外賣 #koreanfood #韓國美食 #香港美食 #韓國菜 #韓國餐廳
📍CHIMAC
📍大埔安邦路9號大埔超級城C區2樓582號舖