2022-05-09
幾年前舊同事 “炸雞” 推介將軍澳 The Point, 掂喎! 番食咗N次, 今日又嚟開餐.🍽 餐廳座位闊落, 主打4人方枱, 裝修時尚, 略帶歐洲格調, 我鍾意! 今日點咗棒棒雞, 食肉獸披薩, 同埋三款意大利粉.🍕 Carnivore Pizza. 食肉獸燒烤醬披薩. 餡料以腸為主, 惹味!🍗 Chicken Lollipops. 棒棒雞配蜜糖燒烤醬. 外脆內嫩, 點埋蜜糖燒烤醬, 一流!🦀 Mentaiko Soft Shell Crab Linguine. 明太子軟殼蟹扁意粉. 軟殼蟹OK, 忌廉汁太厚身, 食唔到明太子卜卜脆嘅口感.🦞 Lobster Mac & Cheese. 龍蝦芝士焗通粉. 龍蝦, 通粉, 各自表述. 龍蝦份量唔多, 通粉略為乾硬. 我個人麻麻哋.🦞 Lobster Linguine. 原隻龍蝦車厘茄伏特加忌廉扁意粉. 我喺 The Point 最鍾意嘅意粉之一, 可惜味道唔穩定, 今日稍甜, 龍蝦肉一般. 原隻龍蝦相影非常吸引, 食落其實幾 “遴迍”, 下次記得要起肉炒球!🤗 總結: 格調時尚, 坐得舒服, 服務OK. 食物方面, 棒棒雞同Carni
🤗 總結: 格調時尚, 坐得舒服, 服務OK. 食物方面, 棒棒雞同Carnivore 十分出色, 其他菜式相對普通, 味道冇咁穩定, 性價比唔吸引. 整體Ok, 番食咗N次, 遺憾嘅係暫時未搵到更多優秀嘅菜式. 未試過嘅, 值得一試!