Magic的皇上金舌食評識我嘅人都知我食嘢奄尖清湯豚骨拉麵 流心蛋唔係太流心,凍的, 啲筍幾好食,反而係日本食,多數d筍聞落臭臭地。麵煮得偏硬,湯熱嘅時候幾好味幾清,有豚味,唔知係唔係嗰日天氣凍,啲湯好快凍。但總括嚟講有日式味道。濃湯丸京拉麵 - 真·叉燒 (唔通佢有出品假叉燒!?)濃湯真係比食濃味嘅人(偏咸), 我欣賞清湯多啲, 但D湯凍左之後, 濃湯好味D, 呢碗麵重點係佢嘅慢煮真·叉燒,慢煮真·叉燒真係幾滑,佢應該落咗蒜味嘢去醃, 雖然好味,但我個人唔鍾意蒜味叉燒,筍同流心蛋意見同上。雖然我寫到好似覺得一般, 其實已經比好多所謂日式拉麵好好多, 呢間絕對有去日本食拉麵嘅感覺, 而且佢同日本一樣係*唔收加一*, 值得推介!推介食物:真·叉燒!點都要試一次!
Magic的皇上金舌食評
識我嘅人都知我食嘢奄尖

清湯豚骨拉麵

濃湯丸京拉麵 - 真·叉燒 (唔通佢有出品假叉燒!?)
筍同流心蛋意見同上。

推介食物:真·叉燒!點都要試一次!
真叉燒
2021-01-24
$84 (Tea)
真叉燒