2022-01-08 194 views
啱啱喺天水圍放工,想去食日本嘢,上左T-town望一望,見到天鳥既餐牌好唔錯,好似有和式家庭料理、壽司刺身、串燒和窩物等等,於是我地就入去試下啦。我哋好好彩,員工比左卡位我地坐,位置十分寬敞舒適。鯛魚壽司餐廳上菜速度好快,落單冇幾耐就黎咗第一道菜。鯛魚唔錯,而且配搭柚子調味,幾醒胃!鑽石丼丼飯擺得好靚仔,而且份量都唔細,性價比極高! 丼飯材料包括黃金尤魚,芥末八爪魚,角切三文魚,希靈魚,帶子,蟹子同蝦。。。魚生質素正常,係略嫌壽司醋落得多咗,食落有少少酸,但整體黎講,都值得推介。牛肉壽喜燒定食一入餐廳門口見到有人食已經決定左要嗌!一上枱,火鍋堆到勁高,見到已經有啲興奮!火鍋材料都好豐富,除咗肥牛之外,仲有唔同同種類既蔬菜,意想不到既係佢有放埋羽衣甘籃同秋葵。羽衣甘籃可以吸到好多壽喜燒汁!除咗菜之外,佢哋亦放咗唔同種類既菇同埋豆腐。牛肉切得好薄,唔會太鞋。加上咁多配菜,絕對係飽肚之選!鹽燒厚切牛舌心 原本見佢$62 都有少少卻步。但本人實在太鐘意食牛舌,都係忍唔住叫咗。牛舌燒得好靚仔,唔會燒到太乾太焦黑。而最緊要既係,佢真係好厚切同埋牛舌真係好腍身! 食落外脆內軟,鹽燒調味少少偏咸咗,但

我哋好好彩,員工比左卡位我地坐,位置十分寬敞舒適。

鯛魚壽司

鑽石丼

牛肉壽喜燒定食

鹽燒厚切牛舌心
原本見佢$62 都有少少卻步。但本人實在太鐘意食牛舌,都係忍唔住叫咗。牛舌燒得好靚仔,唔會燒到太乾太焦黑。而最緊要既係,佢真係好厚切同埋牛舌真係好腍身! 食落外脆內軟,鹽燒調味少少偏咸咗,但整體高分之作!

串燒免治雞肉
串燒火喉真係唔錯。免治雞肉入面有少少雞軟骨,口感唔錯!醬汁加埋少少紫菜碎,最重要既係有埋個生蛋黃!

真係值得一試!物超所值!😆😆👍👍💓💓