2023-03-14
睡飽吃吃每日嘅蛋糕/卷蛋款式都唔同 要當日留意佢哋ig story先知有咩款𖤐每人平日最低消費係一杯飲品 假日就一杯飲品+一份甜品 記得佢哋淨係收現金呀~➸西西里島開心果巴斯克 | $68 | 9/10當日有呢款 & 日本九鬼芝麻巴斯克配紅棗cream巴斯克係半熟嘅效果 質感軟滑´ㅂ`尾部就偏實少少開心果醬偏杰身 連埋啲開心果碎碎令人聯想到粗粒花生醬haha開心果味頗濃郁 整體唔會過甜.ᐟ➸單品巧克力草莓蛋糕 | $68 | 8/10呢個係之前草莓季節供應嘅本身想試草莓巴斯克 不過去到嘅時候已經冇晒ᯅ̈覺得呢款係好食嘅 但係唔係話好突出size比巴斯克大件ʘ̅͜ʘ̅上層係草莓忌廉 然後就係朱古力蛋糕/朱古力忌廉/草莓嘅夾層食落甜度適中 而且唔會好乾➸美式咖啡(熱) | $40 | 7/10➸熱情果冰茶 | $45 | 7/10飲品都係想像中嘅味道 正正常常自己偏向揀清新啲嘅飲品解膩~同hemma比較嘅話其實兩間蛋糕大小&價錢都差唔多口味上睡飽吃吃比較多款&特別不過如果以巴斯克半熟嘅效果嚟講個人鍾意hemma多dd #foodstepsinhk_西環 #foodstepsinhk_西營盤
➸西西里島開心果巴斯克 | $68 | 9/10
食落甜度適中 而且唔會好乾
➸美式咖啡(熱) | $40 | 7/10
➸熱情果冰茶 | $45 | 7/10
飲品都係想像中嘅味道 正正常常
自己偏向揀清新啲嘅飲品解膩~
同hemma比較嘅話其實兩間蛋糕大小&價錢都差唔多
口味上睡飽吃吃比較多款&特別