禽日收工同姑姐姑媽去左九號水產超市買野,之後就嚟呢間試下海老湯,見食評好吸引+12轉特上多2片肩肉,豬腩肉,溏心蛋,2片紫菜~好豐富呀!海底真係好濃郁,而且蝦味重~飲左半碗湯都唔口渴櫻花蝦多到分一各一匙比姑姐姑媽溏心蛋睇相都知蛋黃係液體狀,好好味麵我揀左硬既直麵,對於唔鍾意食軟麵既我,覺得剛剛好,叫之前其實有糾結過要普通定硬,最後要左硬覺得無揀錯因為佢係幼細既麵好易煮得淋左姑姐要左海之幸蕃茄湯曲麵,麵質揀左普通,蕃茄湯底好似家常蕃茄炒蛋既味,都幾好飲,無轉特上已經夠晒飽,3片肉食唔晒,仲比左一片我姑媽揀左特上原味豚骨曲麵,湯底都係好濃郁,姑媽食到尾有麵剩,可想而知份量幾大另外叫左個炸紫菜墨魚咀,外皮夠薄,唔會成口粉,脆口加七味粉 & 檸檬汁好開胃惹味。第一次嚟試感覺良好,下次會再嚟試埋其他口味或丼飯店員有禮貌親切,介紹麵款式及湯底都好詳盡

特上海老湯拉麵

海底真係好濃郁,而且蝦味重~飲左半碗湯都唔口渴
櫻花蝦多到分一各一匙比姑姐姑媽

溏心蛋睇相都知蛋黃係液體狀,好好味

因為佢係幼細既麵好易煮得淋左

海之幸蕃茄湯拉麵

特上原味豚骨湯拉麵

炸紫菜墨魚咀

第一次嚟試感覺良好,下次會再嚟試埋其他口味或丼飯
店員有禮貌親切,介紹麵款式及湯底都好詳盡
2019-07-14
特上海老湯拉麵