2018-09-23
一放工就過黎尖沙咀呢到食,6點鐘冇人,吾洗排隊,不過好多張枱已經留座,所以最好都系book定位。餐廳入面仲有房仔添,岩哂一d唔想太嘈既食客去食座位闊落舒適,燈光柔和,感覺好放鬆。記住睇埋牆上既餐牌睇下仲有咩野食叫左個dinner set同蒲燒特長鰻魚流心意大利飯share食先上餐包,有竹碳脆餅、牛角包及小麥圓包餐包上到黎香噴噴,牛角包仲好大陣牛油香甜味,食落好飽足。最特別既係竹碳脆餅,係外面餐廳比較少食到,微微既竹碳味,好香口。是日餐湯,洋蔥湯簡簡單單,細嚐到洋蔥本身自然清甜味,少少香草係湯上吊味,美中不足既係稍為油膩。前菜系香煎西班牙墨魚仔伴辣肉腸,好喜歡蕃茄既清甜味。彈牙墨魚仔、咸香辣肉腸片,爽脆沙律菜,伴青檸汁,清新開胃。主菜叫左芝士BBQ醬燒美國豬仔骨(3支骨)配炸薯條$198芝士鋪上豬仔骨一齊焗,加熱左既芝士軟綿綿同豬仔骨紮實既肉質形成兩種口感。豬助骨肥美肉厚,BBQ醬汁唔會太突出搶去肉味。幼薯條放耐左仍脆身。另外再叫左個蒲燒特長鰻魚流心意大利飯 $218鰻魚長達30cm,聽落好吸引,睇落又有噱頭,食落名副其實。鰻魚燒得恰到好處,邊位少少焦脆,肉身不乾柴,香甜既醬汁融入鰻魚。
座位闊落舒適,燈光柔和,感覺好放鬆。
記住睇埋牆上既餐牌睇下仲有咩野食
先上餐包,有竹碳脆餅、牛角包及小麥圓包
餐包上到黎香噴噴,牛角包仲好大陣牛油香甜味,食落好飽足。
主菜叫左芝士BBQ醬燒美國豬仔骨(3支骨)配炸薯條$198
另外再叫左個蒲燒特長鰻魚流心意大利飯 $218
鰻魚長達30cm,聽落好吸引,睇落又有噱頭,食落名副其實。鰻魚燒得恰到好處,邊位少少焦脆,肉身不乾柴,香甜既醬汁融入鰻魚。鰻魚豐厚肥美,食落滿口魚油香,帶點膠質,魚肉細緻嫩滑,冇細骨。
餐飲:咖啡