2021-03-17
地點位於大角咀, 係旺角MTR 行過去都係15mins左右.呢到大廚叫寶哥, 睇佢牆上掛住咁多成績, 都知到呢到大廚功力有返咁上下嫁啦!地方坐得舒服, 夠大張, 環境我個人覺得舒適度非常唔錯.醉八珍(368$ 盎) 大廚指明有滋陰補腎既功效, 講明醉, 就其實代表入面會有小小酒精, 但濃度個人覺得唔高,基本上只係飲完會有小小熱熱地感覺, 好舒服, 湯本身味道好濃, 似係老花煲左好耐, 真材實料!味道極佳, 必試之一, 餐牌上沒有, 需要預早打電話叫師父整定, 因為整湯需至少要數小時前準備好.白鱔煲仔飯($100)呢到煲仔飯我覺得好香, 一開香味逼晒出來, 店主推薦食埋飯焦, 飯焦口感就好似咬緊餅咁, 會有D脆口可以一試, 睇下個人中唔中意 . 佢飯都夠2人食, 我會用入面d飯送埋其他送食, 一樣咁正.黑椒牛仔骨($98)牛肉煮得好易入口,好軟易咬, 熟度大約7成多左右, 論煮法我都係中意中式牛既煮法, 感覺口感鬆軟d, 唔洗用刀切都得, 其次就日式a5既整法先到西式.高山椰菜花 呢種椰菜花口感比較爽, 口感係食四季豆個隻感覺, 會"索索"聲, 味道有點偏咸, 尤其底部, 但係鐵鍋高溫
地方坐得舒服, 夠大張, 環境我個人覺得舒適度非常唔錯.
醉八珍(368$ 盎)
白鱔煲仔飯($100)
可以一試, 睇下個人中唔中意 . 佢飯都夠2人食, 我會用入面d飯送埋其他送食, 一樣咁正. 黑椒牛仔骨($98)
感覺口感鬆軟d, 唔洗用刀切都得, 其次就日式a5既整法先到西式. 高山椰菜花
但係鐵鍋高溫上菜, 比較香, 送飯唔錯的. 中菜其實我覺得有個特色就係味道可能會比較濃,
但如果夾埋飯就會中和返, 變返剛剛好.
整體味道我覺得唔錯, 同埋睇得出師傅做菜十分用心, 店主同大廚都十分熱情招待.