2022-02-26 509 views
因為朗豪坊呢間係屋企附近,星期六日朝頭早諗唔到食乜就會過嚟食,通常個零月就會過嚟幫襯一次,幫襯左大大話話都有兩年,佢菜單上大部份嘅item我都試過晒我最推薦嘅係MVP辣雞吐司,因為佢個包係偏甜嘅,配上微辣嘅雞肉嗰陣辣味就會好突出,再飲番啖佢其他偏甜嘅飲料,又會中和返陣辣味,基本上你嘅味蕾等於去咗一轉旅遊一樣,呢幾年疫情冇得去旅遊,我建議大家去食呢個MVP辣雞吐司經典火腿吐司同埋王牌火腿吐司都唔錯,唔鍾意食辣嘅朋友可以一試,不過就未至於好一試難忘之前都試過其他item,有個入邊夾塊薯餅,好似叫咩邪惡芝士煙肉吐司,但係入邊無論口感同埋質感都太過複雜,塊薯餅夾得來仲會變淋,我就一般般呢個配搭飲品會偏甜,通常我會飲抹茶拿鐵,但即使叫小糖仍然會好甜。我建議兩人share一杯就啱啱好,係gym 冇開嘅日子一個人飲晒呢杯肥仔水我會內疚一個禮拜韓國嘅 Isaac Toast 基本上每次去親韓國旅行都會食一次。好多人話香港嘅分店同韓國本店相比相差好遠,咁當然冇得同韓國嘅本店比,但我覺得水準都keep到七至八成,路過咪食下囉,想回味下韓國既回憶又過嚟食下囉 價錢方面同韓國相比只係貴咗少少的,韓國食一個大概

價錢方面同韓國相比只係貴咗少少的,韓國食一個大概4000 south korean won ,即係大概HKD$24港紙,香港價錢係約1.5倍以上,我個人覺得可以接受,香港鋪租咁貴,而且佢香港得兩間店,做唔到韓國嗰種規模效應

2022-02-20
$60 (Lunch)
  • MVP辣雞吐司