2018-12-30 46 views
同朋友傾開計,講起西貢出名食海鮮,但自己就一直以黎都未去過食🤣真係唔夠膽話俾人知!所以決定今日難得大家放假,一於入西貢!去到原來都有好多間,花多眼亂!最後揀左呢間門面睇起黎好有特色既海鮮餐廳食!見佢啲小菜海鮮唔會話好貴,價錢合理又幾多選擇!一入到去餐廳員工已經好好招呼,服務好好的,又幫我地倒茶咁,好有禮!😋😄值得一讚!先來半隻 薑蔥霸王雞🐔 都幾大隻幾肥美!雞肉嫩滑,不會老。再加上薑蔥一齊調味,食落香口惹味,送飯一流!好快俾我地KO左🤣薑蔥焗桶蠔👍推薦!熱辣辣新鮮上菜。每隻桶蠔都好大舊,肥美飽滿,而且食落仲好多汁,味道新鮮。配上薑蔥爆香左既醬汁,味道更加好味!抵食之選:芝士焗大海蝦🦐送伊麵底!海蝦可以自己決定要幾多隻。海蝦size好大隻,仲幫我地拆開左殻方便食!由於開左殻,所以海蝦食落好濃郁既芝士味,肉質爽口彈牙!最好味既就係佢個伊麵,鐘意食芝士岩哂,醬汁濃濃重芝士味!好滋味🧀🧀新鮮蒸蒜蓉粉絲大扇貝😋正呀!鮮甜爽口既扇貝連埋粉絲一齊食,口感飽滿豐富!蒜蓉令到粉絲更惹味!真係睇番都流口水呀!食到最後,仲送飯後甜品我地食。係杏仁汁雜果豆腐花🍧食落好清香既杏仁味,不會太甜,幾好味。
所以決定今日難得大家放假,一於入西貢!
去到原來都有好多間,花多眼亂!
最後揀左呢間門面睇起黎好有特色既海鮮餐廳食!
見佢啲小菜海鮮唔會話好貴,價錢合理又幾多選擇!

先來半隻 薑蔥霸王雞🐔 都幾大隻幾肥美!

薑蔥焗桶蠔👍推薦!

配上薑蔥爆香左既醬汁,味道更加好味!

抵食之選:芝士焗大海蝦🦐送伊麵底!

海蝦可以自己決定要幾多隻。
海蝦size好大隻,仲幫我地拆開左殻方便食!
由於開左殻,所以海蝦食落好濃郁既芝士味,肉質爽口彈牙!

新鮮蒸蒜蓉粉絲大扇貝😋正呀!
鮮甜爽口既扇貝連埋粉絲一齊食,口感飽滿豐富!
蒜蓉令到粉絲更惹味!真係睇番都流口水呀!

食到最後,仲送飯後甜品我地食。
係杏仁汁雜果豆腐花🍧

食落好清香既杏仁味,不會太甜,幾好味。