2023-04-26
🌟餐廳:黑木亭居酒屋📍地址:天后清風街10號清風大廈地舖💰價位:~$200 - $400⏰營業時間:星期一至日 12:00 - 23:00 📱電話:26606373又到星期五Happy Friday,就梗係要約埋朋友食餐豐富晚餐,傾下計chill一chill啦~一於就揀番間質素好又坐得舒適既居酒屋就最好不過!我地就去左位於天后既「黑木亭」居酒屋,即刻介紹下先~———————————————————🌟海產細味六杯蠔-朋友最鍾意食蠔,呢款有齊三種口味,一共6隻蠔就岩哂佢~分別有傳統紅酒醋汁、日式沙律醬及飛魚籽日式醬汁,蠔肉好新鮮而且厚身,入口鮮甜滑順,值得一試~🌟豚肉包雞脾菇 及 免治雞肉棒-日式串燒亦係呢間居酒屋招牌之一~豚肉包雞脾菇,外層豚肉焦香味濃,雞脾菇索哂肉汁,食落好juicy,味道濃郁!免治雞肉棒大大件,肉質緊緻,混合雞軟骨口感一流,再搭配香濃蛋黃,食落更香濃入味~🌟A5宮崎和牛小熊泡泡浴壽喜燒-主角出場,好可愛嘅壽喜燒,上層擺放左一個小熊泡泡浴大冰粒,夠哂趣緻~材料豐富,和牛大大塊,油脂感十足、牛味濃郁,搭配日式豆腐、蔬菜及芋絲,大家都食得好滿足~ 🌟芒果烏龍熊茶 & 蜜桃烏
📍地址:天后清風街10號清風大廈地舖
💰價位:~$200 - $400
⏰營業時間:星期一至日 12:00 - 23:00
📱電話:26606373
🌟海產細味六杯蠔
🌟豚肉包雞脾菇 及 免治雞肉棒
-日式串燒亦係呢間居酒屋招牌之一~
🌟A5宮崎和牛小熊泡泡浴壽喜燒
🌟芒果烏龍熊茶 & 蜜桃烏龍熊茶
-呢度嘅特色手搖飲品,好吸睛,打卡一流~芒果烏龍熊茶酸酸甜甜,果香味濃厚~蜜桃烏龍熊茶飲落好清爽,茶味又夠突出,好解渴~
😋味道:4/5
🏢環境:4/5
💁🏻♀️服務:4/5
💵價錢:4/5
🤟🏻性價比:4/5
👅整體小總結
餐廳以傳統日式居酒屋裝修,加上木系陳設,用餐環境夠舒服~食物方面,提供各款新鮮時令日本海鮮、壽司、刺身、日式串燒及鍋物,選擇夠哂多而且性價比高,值得一試~