2017-01-31 139 views
見到Openrice的排行榜,好想食拉麵,就決定試呢一間。我同男朋友叫了一個叉燒拉麵,一個炸豬扒拉麵。因為我唔食得麻油,所以叉燒拉麵走麻油,湯是好濃的豬骨湯,不過好鹹。心諗拉麵會唔會有牛油味?點知不是,沒有味的,麵條滑嘟嘟,沒有吸收到湯的味道,不過肚餓就照食吧。至於叉燒,醃得好入味,唔識形容那味道,薄薄一片,很容易咬~至於炸豬扒拉麵,我見身邊好多人都係食呢個拉麵,唔知呢一碗係唔係招牌拉麵呢?麵一來到好香好濃的麻油味,男朋食飲第一啖湯就覺得麻油太濃,係出前一丁的麻油的味道,連隔離枱情侣都是這樣說。拉麵都是一樣,豬扒的炸粉唔會太厚,適中,豬扒好鬆化。食完正餐,可以食甜品了。我覺得這間餐廳老闆好叻,可以讓大家食正餐的同時又想起可以係呢度食埋甜品,又可以多點生意,女仔見到甜品好開心,特別望住咁色彩的餐牌。見到寫住北海道3.6牛乳,好心動地想試下個乳酪,叫左雜果乳酪芭菲。見到甜品在我眼前,好繽紛色彩,未食都覺得好開心。上面的雜果好新鮮,乳酪唔識分是不是3.6牛乳,好酸食到中間係蜜糖脆脆,混合乳酪一齊食好夾,最底應該是紅莓,都是酸的。另外這個綠茶乳酪芭菲,鍾意抹茶的一定要試,雪糕有好濃的抹茶,有紅
見到Openrice的排行榜,好想食拉麵,就決定試呢一間。

叉燒拉麵
豬扒拉麵
鮮果乳酪芭菲
另外這個綠茶乳酪芭菲,鍾意抹茶的一定要試,雪糕有好濃的抹茶,有紅豆,蜜糖脆脆好夾。整體上今晚的晚餐好食,如果一個麵加一個甜品,以女仔來說,真的會很飽。侍應好留意客人的需要,食完好快就收好碟讓客人食甜品,又會幫客人加下水,GOOD﹗
綠茶乳酪芭菲
2017-01-01
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$100 (Dinner)
鮮果乳酪芭菲
綠茶乳酪芭菲