2014-12-23 1322 views
一行10個人去深井,唔一定食燒鵝,可以試下其他餐廳!呢間西餐廳好耐之前食過!特色係由間村屋地下伸延出來,加帳篷做頂!雖然係帳篷,但都圍得好細緻!而且枱櫈都四正!有晒乾淨枱布同餐具!坐嘅係籐椅,唔係摺櫈!帳篷仲吊住啲好靚嘅吊燈!一啲都唔馬虎! 因為十個人,店員仲好好幫我們拍張長枱一齊坐!坐低第一樣比餐牌,然後問我哋飲水或茶!天氣凍!來一杯熱騰騰嘅茶!好幸福! 大家都即刻叫食物,店員好耐心覆單!然後落埋湯!好快麵包到咗,一藍有好多個麵包,熱辣辣,外脆兼好鬆軟,好香麥味,我唔搽牛油食,更加食到個麵包原味,仲可以添食,我食咗3個!之後雜菜羅宋湯,微辣好濃,蔬菜好多,好味!之後上主菜:燒汁一級紐西蘭西冷扒配高纖米--賣相好靚,西冷扒有牛味,無筋,做到我要嘅5成熟,燒汁好滑,唔會搶走牛味,本來餐牌係黑椒汁,但我唔鍾意黑椒!所以轉咗燒汁!欣賞佢已經在碟邊比咗黃芥辣(平時其他餐廳要問先比)米飯鬆軟,蔬菜唔多,但好爽脆,唔錯!飲品選擇好多,天氣凍!我要熱薑檸蜜,配埋一塊杏仁餅!檸蜜好濃但唔辣,好滋潤!但塊餅好硬!咬崩牙!甜品有紐約芝士餅,份量唔細,芝士餅好挺身,好濃芝士味,天氣凍,面頭酸忌廉硬咗唔夠

之後上主菜:

甜品有紐約芝士餅,份量唔細,芝士餅好挺身,好濃芝士味,天氣凍,面頭酸忌廉硬咗唔夠軟!帶唔出個味道!

咁多食物連加一,都係$75,男仔都食到捧住個肚走,間中有店員過來問下需要(因為我們在最外面!)好抵食!

大家食下傾下偈!盡情享受!
燒汁紐西蘭一級西冷扒配高纖米
5成熟
坐低比嘅熱茶
棚底餐廳
2014-12-18
$75 (Lunch)
Celebration
Christmas