2005-04-28 6 views
朋友本來想請我去馬會食中菜﹐但時間唔夠﹐趕住去伊館睇拉丁舞﹐結果黎左呢間搵丁印尼餐廳﹗看餐牌﹐印尼菜佢都算訂得好貴。叫左﹕蝦醬炒通菜﹐沙爹串燒﹐咖喱雞﹐冇飲野﹐咁就已經200 大元喇。蝦醬炒通菜--落左好少蝦醬﹐通菜好“骸”和有喳﹐亦唔新鮮。沙爹串燒--要了豬和羊﹐全部肉都好乾身﹐同埋好細塊﹐個沙爹汁非常唔香﹐重比得好少﹐係呀﹐連汁都比好少喳﹗咖喱雞--雞塊只有四件﹐薯仔約兩件﹐雞肉唔入味﹐薯子亦唔新鮮﹐但辣味幾夠﹐個汁用來送飯都可以。中間的二人檯放到密麻麻﹐檯同檯的距離係....係冇距離溉﹐如果話有﹐大約係兩寸半到喇~~咁差的食物﹐咁差的環境﹐我估都重會有人幫親﹐因為香港的印尼餐廳已經買少見少。

蝦醬炒通菜--落左好少蝦醬﹐通菜好“骸”和有喳﹐亦唔新鮮。