2021-03-06
仲記得第一次接觸花膠雞米線係同事帶我去長沙灣分店食當時幾surprise竟然咁用心推出左個高質米線因為飲落既湯底係飲得到花膠既膠質,而且帶微微胡椒香,仲要用原隻雞件黎做配料當時亦都係限定推出新品既最後一日,自此一路就對呢碗米線念念不忘近期見到三哥啲地鐵廣告,發覺竟然重新推出番呢個花膠雞米線,專登午餐時間行遠啲去試下其實係落單既時候,姐姐問想要咩湯底已經聞到有小小伏味,乜唔係特製湯底黎架咩🥲無論點都好,都阻止唔到我想搵番「初戀」既初衷硬住頭皮照嗌個普通酸辣我既幻想就係我夾起呢舊cheap cheap滑雞件既時候完全破滅做乜姐🥲做乜比左舊係普通打邊爐啲任食滑雞件我姐🥲話哂你個米線都$48架個胡椒味原來唔係指湯底,而係重度醃製既雞件三哥,你還番個初戀比我得唔得呀🥲明明poster上面啲雞都仲係新鮮雞件(啲皮黃架)🥲,會唔會貨不對板得太緊要⋯⋯是日探店尋初戀之旅以失敗告終再見了我的初戀🥲
仲記得第一次接觸花膠雞米線係同事帶我去長沙灣分店食
當時幾surprise竟然咁用心推出左個高質米線
其實係落單既時候,姐姐問想要咩湯底
已經聞到有小小伏味,乜唔係特製湯底黎架咩🥲
無論點都好,都阻止唔到我想搵番「初戀」既初衷
硬住頭皮照嗌個普通酸辣
個胡椒味原來唔係指湯底,而係重度醃製既雞件
三哥,你還番個初戀比我得唔得呀🥲
是日探店尋初戀之旅以失敗告終
再見了我的初戀🥲