2022-11-23 39 views
今日嚟到尖沙咀,想食日本嘢,但係又唔想食啲成日食嘅,就四圍去啦,見到樓下水牌有一間日本嘢個名好吸引我,咁啱係一啲周年紀念,就試吓呢間「恋 Tsukiau」入到去已經覺得好好氣氛,一來覺得啲人都幾有線,二來坐得幾舒服,山路人數唔係好多,可能係閑逸啦,所以好舒服咁坐低之後呢,就開始享受餐牌帶嚟嘅衝擊。因為花多眼亂其實都真係好多嘢食,你最後揀嚟揀去,雖然揀咗好多琳琅滿目,但係我最鍾意嘅都係佢嘅白鱔串燒。牛油味嘅衝擊,令我未來進一步感到澎湃嘅美味邊衝擊住我舌頭。真係覺得成世未食過咁好嘅嘢!我唔係誇張!然後無論係燒魚串燒或者串燒拼盤,我每一樣我都覺得好正!同埋佢仲有啲熟食,有啲火鍋,我覺得一次過滿足左我好幾樣願望!如果你都係覺得食魚生刺身滿足唔到你,但係又想食啲,呢一間就係包羅萬有嘅餐廳,仲有一樣滿足到你需要!

然後無論係燒魚串燒或者串燒拼盤,我每一樣我都覺得好正!