2009-08-20
今晚諗唔到食咩,所以突然慶起出左旺角食,諗起之前睇open rice見到呢間食評都唔錯。所以同阿哥走左黎食,見到佢最出名o既係羊肉卡巴,而且加埋野飲都係$35,所以決定一試。我地大約七點幾去到,見到人丁單薄,得一張'木台'有人坐緊,唔理啦,任低坐先。點知一拎起個餐牌,發現出事la,點解d價錢之前睇o既相差咁遠?一個卡巴加杯熱茶或咖啡都要$50,轉汽水或凍飲都要加$5,唔理啦,都入坐黎,所以點左個牛肝飯 ($55)同羊肉卡巴($50),飲咖啡同土耳其紅茶。雖然貴左d,但諗住質素好o既都算啦。點知隔一陣個侍應走埋黎話冇晒羊肉卡巴,我就被迫轉左雞肉。之後等左陣d野飲黎la,我地一飲,出事,d紅茶普通到唔普通,一d茶香都冇,咖啡仲衰,冇咖啡味,好似飲緊熱水咁都算啦,諗住d野食會好d,但點知,個牛肝飯黎左先,d牛肝冇咩味,又難咬,配料又難食,係d醬料好d,但d飯又冇汁。唔可以話好差,但咁o既質素一定唔值$55,之後等左好耐下個卡巴至黎。我即刻拎個手機黎影左張相先,影緊o既時候,個waiter無啦啦走埋黎拎返走碟野,話拎錯左。我即刻o左咀。但見住佢走埋去同個廚師傾左幾句又拎返同一碟野返黎,勁無奈。
雖然貴左d,但諗住質素好o既都算啦。
點知隔一陣個侍應走埋黎話冇晒羊肉卡巴,我就被迫轉左雞肉。
但見住佢走埋去同個廚師傾左幾句又拎返同一碟野返黎,勁無奈。
食之前已經搞到一肚氣,一食,仲慶,舊野勁少雞,其餘全部係菜同勁多沙律醬,又唔好味,咁o既價錢,我o係出面食到更加多好味又有質素架啦。
仲要o係度受氣,叫佢幫我將舊卷切開一半,又話不如我俾把刀你自己切,咁o既服務態度學人收咁貴。
又要叫咩冇咩,最大問題係佢o既完全唔值呢個價所以一定冇下次。