2021-05-27
去咗食點心下午茶🥳 依set點心好趣緻,用咗🎡摩天輪造型下午茶架盛載,賣相都幾得意,可以同佢打返張靚卡💗而呢款下午茶Set 叫做 【脆趣點心下午茶】,鍾意食煎炸野就最啱了~因為全部6款點心都係脆炸款🥳另有3種醬汁(咖喱丶辣椒油丶醋)用嚟點炸嘢食~而供應時間只限星期一至五2:30至6pm ,週末同公眾假期都冇㗎😝而價錢每位$138另加一,免茶芥最少2位起~ ▪️海蝦長春卷好大一條,入面蝦膠好足料💗非常脆口。▪️家鄉咸水角咸水角成隻小雪梨咁,好鬼得意,咬落去外脆內軟👍🏼▪️金柱蘿蔔糕長條形嘅蘿蔔糕,炸得好酥脆,又唔會太油膩。▪️避風塘茄子炸茄子🍆配以避風塘蒜香酥,很有風味。▪️脆皮牛腩記得要趁熱食💗一口牛粒炸至外酥內嫩。▪️椒鹽魷魚豆腐即係雙拼~椒鹽魷魚同椒鹽豆腐我都鍾意食🥳依家2款有齊👍🏼好惹味而每位仲會有一碗原隻鮑魚雞粥 / 鮮蝦雲吞麵 🤤我哋每樣叫咗碗。鮑魚雞粥好入味,而雲吞啲鮮蝦餡落足料,都唔錯👍🏼
▪️海蝦長春卷
好大一條,入面蝦膠好足料💗非常脆口。
▪️家鄉咸水角
咸水角成隻小雪梨咁,好鬼得意,咬落去外脆內軟👍🏼
▪️金柱蘿蔔糕
長條形嘅蘿蔔糕,炸得好酥脆,又唔會太油膩。
▪️避風塘茄子
炸茄子🍆配以避風塘蒜香酥,很有風味。
▪️脆皮牛腩
記得要趁熱食💗一口牛粒炸至外酥內嫩。
▪️椒鹽魷魚豆腐