2022-10-22
只不過係之前兩個禮拜嘅事,宣布呢間老牌茶餐廳11月30日就會結業,今日只不過係10月22日下晝2:30左右,已經大大張紙貼出嚟客人眾多,超出咗佢哋預算嘅食材供不應求提早閂門!😵💫我係專登由銅鑼灣搭叮叮過去,其實早兩日已經去過一次,不過當日知道自己真係遲咗(5:45先到達),佢閂咗門都情有可原!不過今次⋯⋯⋯以我嘅記憶我應該去過一次食過佢嘅菠蘿包奶茶,我係比較鍾情呢啲舊式嘅茶餐廳,佢仲有兩層,更加難能可貴,仲要有埋即製新鮮麵包喺門口賣)😍推介佢嘅獨創蓮蓉雞尾包,我諗想試都冇乜希望,可能要一早去到或者平日嘅時間?可以想像真係the last嗰日會發生咩情況,就好似九龍城嗰間。唔怪得啲店主咁樣講嘅「平時又唔見啲人嚟幫襯,一聽到話結業就蜂擁而至,有嘅時候又唔珍惜⋯」唏噓嘅係以後剩返嗰啲連鎖店無哂特色。
唏噓嘅係以後剩返嗰啲連鎖店無哂特色。