2021-06-03
第一次食尼泊爾菜,一入店內我就震驚了,點解咁黑😨皆因我夜間視力唔太良好,menu都係向裝飾小燈借光先睇到🤣最重要係⚠️我離開左餐廳睇番d相先發現大部分都因為唔夠光線而濛查查🥺大家勉強睇啦😭🔆Streamed momo $88尼泊爾的momo餃子,可以揀煎/蒸,餡料可以揀豬/雞/芝士。我地揀左蒸同豬肉,食落好似小籠包😂但係乾水無汁版🙈中間辣椒醬沾左少少都覺得辣,但本身餃子皮好乾,都係要沾d先易入口🔆Pani Puri $68店員用好搞笑嘅動作叫我地食果陣要拎起一個,倒醬汁落去再一啖放落口,千祈唔好未食就倒哂d汁落d波波到🤣如果唔一啖食哂,就會跌哂d餡🙊入面有薯蓉、豆仲有d講唔出嘅材料,味道好特別,但草清味太突出,所以我有挑走少少再食🤣🔆Fajitas with chicken $168 總共有四塊tortilla,有醬同餡料自己包住黎食。醬料分別有蕃茄沙沙醬、牛油果醬同酸奶油,餡料我地要左雞肉,同洋蔥、三色椒炒埋一齊。因為我咩都落哂所以感覺無一種味係較突出,食材嘅味道都混合埋一齊😂🔆Tropical smoothie $58有菠蘿、芒果同熱情果,菠蘿味較突出,飲落好清新,唔會有奇怪味道今次
🔆Streamed momo $88
🔆Pani Puri $68
🔆Fajitas with chicken $168
🔆Tropical smoothie $58
今次體驗異國風味係滿足嘅😎尼泊爾店員全部服務都唔錯,食物是香港人可以接受的口味,除左草清味好重嘅波波🤣