2023-12-24 744 views
🥢 咁就講下我今次喺沙田間火鍋店食既經歷啦。㗎啦,一坐落就點咗個「牛魔王火鍋盛宴」,店員話係招牌,我啲口水已經嚟到咀邊啦!肉質勁爽滑,火鍋仲有壽喜燒同坦々湯底揀,哇塞!🍲 嘩,湯底味道濃郁到爆炸,掂啊掂!嗌咗個辣嘅,差啲流晒出嚟,你話正唔正!牛肉選擇真係令人眼花瞭亂,有牛腩、牛舌同牛仔骨可以揀,我光係望都食足半飽。啃完隻牛舌,嚟個海鮮,其中梗係輪到帆立貝同青口瞓身嘍!佢哋嘅鮮甜,真係令人無法抗拒!蟹籽墨魚滑滑嘅口感同埋飄香四溢嘅味道,畀我盞搞掂!做緊飯嚟緊飲杯嘢,店內自助區有多款飲料任你揀,我就鍾意嗰啲清新嘅果汁,一啖嘴,清爽過癮!😋 最尾嗌咗碗公仔麵,撈埋湯入面,都算係正宗搭配,好滋味!總括嚟講,個餐食得曬開心,服務靚,食物新鮮,幾有「食喱」感覺。下次再黎必須定風采,保持食神姿態!撩起碗公,我準備再去一輪!🥳