2020-01-30 36 views
最近實在太忙,少左好多出街食飯,今日慶祝紀念日,決定搵間好少少既西餐廳慶祝🥂🥂 搵左好耐,搵左間都幾神秘又唔貴既西餐係港島區大坑,一早book左6:30食飯,黎到既時候可能太早,仲未有好多人,靜靜地幾好。🥢香煎鴨肝配無花果,蘋果醬$168-鴨肝無腥味又新鮮,配埋蘋果醬個味好fresh + 入口即溶,配埋既麵包都好有心機烘得好脆🥢芝士黑松露焗帶子 $218-全晚最驚喜同十分like 呢份,平時食芝士黑松露通常會覺得好膩同埋難入口,但呢份真係好好好正,芝士味唔係個種好濃,但配埋黑松露係勁夾,加埋帶子Size係大隻,咬落口係好滿足👍🏻亦好好好抵食。🥢香煎波士頓龍蝦尾$378-龍蝦尾仲配左少量蔬菜伴碟,龍蝦已經起晒肉,一咬就啖啖肉,另外仲有芝士薯容夾埋,口感一流🥢燒紐西蘭羊架配玉米餅$368-羊架叫左7成熟,咬落好軟又唔腥,食得出係好靚既羊架,而且醃料雖然唔多但係好入味🥰 呢間餐廳真係好令我驚喜,雖然細細間鋪頭,但人流唔少,而且價錢同食物非常之成正比例❤️ 係誠意推薦大家黎同另一半撐枱腳❤️❤️

🥢香煎鴨肝配無花果,蘋果醬$168

🥢芝士黑松露焗帶子 $218