2024-01-22 463 views
哎呀,今次去到間店,真係覺得好滋味啊!首先話你知,個煙三文魚牛油果牛油厚多士,啖啖肥美嘅三文魚,同爽滑嘅牛油果配埋一齊,呢個味道,真係正到爆炸!啲多士又脆口得嚟唔乾,完美啲唔過!跟住叫咗個紅酒汁慢煮牛面頰意大利飯,啊喲,好嘢啊!啲意大利飯煮得啱啱好,每一粒飯都充滿咗紅酒嘅濃郁香味,一啖咬落去又滑又綿,啲牛面頰肉煮到腍到極點,啱啱哋!呢次我仲試咗芝士奶蓋茶凍,港式嘅奶蓋跟住入口,滑滑地,甜中帶鹹,好特別;底下嘅茶凍又係啱啱好,透心涼,好過癮!最後嗌咗個鮮果荷蘭班戥配椰子雪糕,啲班戥又軟又熱,啲水果酸酸甜甜,椰子雪糕冰冰涼,一塊一啖,別提有幾開心!最後,試咗啲柳橘咖啡同斑蘭氣泡咖啡,兩者都係特飲,清新唔單調,絕對適合想嚟個輕鬆下午茶嘅你!走過路過,不要錯過,呢家店嘅菜式真係有心思,有格調,仲特別適合同三五知己嚟放鬆吓,你話呢?🍽️🌟🥂