2016-10-03 1800 views
今日係open rice揾到一間係元朗嘅拉麵店,於是就同朋友過嚟試下。一入去就有位戴眼鏡好有禮貌嘅員工招呼,感覺好warm。之後我地嗌左兩碗拉麵DX(黑蒜),等左一陣就有得食。麵到嗰陣,d黑蒜味不停咁散發出嚟,好香。第一樣試嘅咁就緊係湯頭la,濃郁嘅豬骨味加上黑蒜味特別飲,好有層次。叉燒燒得好香,真係好好食。至於麵質就非常彈牙,時間掌握得好好。最驚喜嘅就係隻蛋,原本係糖心蛋,真係好特別。食緊麵嘅途中,聽到老闆同佢個員工有講有笑,聽到佢地講d野我地都笑左出嚟。雖然個拉麵好好食,但係眼見呢度好少客人,真係有d覺得可惜。走嗰陣嘅一聲“多謝哂,bye bye”令我好滿足,所以我一定會再嚟!!
拉麵DX
拉麵DX