觀塘真係無咩好行,行咗陣同男朋友已經無野好行,唯有搵地方hea,搵到黎呢到,廿一由八。地方relax舒服,好多關於木系裝修既書可以借閱,岩晒我呢d喜歡睇interior design既人。【hojicha latte】唔會太甜,剛剛好,好味,好飲過starbucks是必要的,哈哈。 【matcha latte】男朋友點的,無試飲,no comment。佢都有好多homemade既甜品,因為我姐姐都好中宜自己整甜品,好明白被支持既快樂,所以都叫咗兩樣。【海鹽chocolate cookie】係軟曲奇來的,朱古力味香濃唔甜,配埋海鹽,好好味!【唔記得係咩蛋糕,香梨?】見到其他食評佢好似係香梨蛋糕(?)呢個非常好味,好綿密既蛋糕,牛油味好重。好中宜外面香口脆脆地既texture。不知不覺就比我自己食晒了~總結,好多時香港好多所謂既cafe都係打住cafe既名做生意,一d都無cafe應有既舒服同relax,所以都係其中一個我平時幾抗拒cafe既原因。雖然時間唔長(我地無睇時間去 唔知人地早閂門哈哈)(但好好人無趕我地走)但好開心呢日去咗間真係舒服既cafe!
觀塘真係無咩好行,行咗陣同男朋友已經無野好行,
唯有搵地方hea,搵到黎呢到,廿一由八。

地方relax舒服,好多關於木系裝修既書可以借閱,
岩晒我呢d喜歡睇interior design既人。

【hojicha latte】
 【matcha latte】
男朋友點的,無試飲,no comment。

佢都有好多homemade既甜品
因為我姐姐都好中宜自己整甜品,好明白被支持既快樂,
所以都叫咗兩樣。
【海鹽chocolate cookie】
係軟曲奇來的,朱古力味香濃唔甜,配埋海鹽,好好味!
【唔記得係咩蛋糕,香梨?】
見到其他食評佢好似係香梨蛋糕(?)
呢個非常好味,好綿密既蛋糕,牛油味好重。
好中宜外面香口脆脆地既texture。
不知不覺就比我自己食晒了~

但好開心呢日去咗間真係舒服既cafe!
2019-02-17