2019-07-04
在灣仔要食特色菜,可以試下Coyote 墨西哥菜,地點方便,一出地鐵站就到,好就腳。餐廳環境寬敞,有兩層,樓上可以包場開party。有很多Mexican 特色的裝飾。燈色都好有feel。香辣雞翼配青瓜條 ($112/6pcs)有三種味揀,南美芒果最有特色,雞翼夠大隻,厚肉又嫩滑,配芒果sauce酸酸甜甜,好啱夏天食,連青瓜都切得咁有Mexico 風情。墨西哥薄餅配辣肉腸 ($135),半溶的芝心夾chorizo 的quesadilla,令人難以抗拒,配牛油果醬、酸忌廉和蕃茄粒,味道更豐富。坐係吧枱特別好feel,見到bartender用純熟技巧去調不同飲品,我地都即刻叫返杯Mexicano ($57),帶菠蘿味,Mojito ($60)都好好飲,相當足料,仲用金屬飲管,好環保。三色醬玉米脆片 ($168)Nachos除左正常的黄色,仲有紅色和黑色,都幾特別。牛油果醬係有機的,有大塊牛油果肉,口感不錯。番茄莎莎醬凍的,有蕃茄肉,味道非常清新,帶微辣,都幾惹味。芝士醬温的,味道濃郁。脆炸傳統西班牙油條配雲呢拿雪糕及朱古力醬 ($65),新鮮製的churros熱辣辣,可以蘸上朱古力醬,也可配
餐廳環境寬敞,有兩層,樓上可以包場開party。
有很多Mexican 特色的裝飾。
燈色都好有feel。
三色醬玉米脆片 ($168)
芝士醬温的,味道濃郁。
脆炸傳統西班牙油條配雲呢拿雪糕及朱古力醬 ($65),新鮮製的churros熱辣辣,可以蘸上朱古力醬,也可配雪糕食,味道正宗,估唔到呢度都有得食。