2008-06-18 15 views
前晚有朋友打電話比我,叫我幫佢打電話搵老板娘霞姐訂位,話同佢班同事撐枱腳,並且叫埋我一齊去,本著『飲飲食食 不遺餘力』精神,所以昨晚我就落埋去老坑打邊爐喇。昨晚落著大雨,天氣稍涼,老闆紹哥留左新舖的枱比我地,呢次都係我第一次落去新舖,每次落去都係去舊舖巷仔果邊,新舖使我地一行人覺得喚然一新,裝修又靚,地方又寬敞,最緊要係有兩大部十六比九飛利浦大電視嘛,以後落黎撈埋電視汁打邊爐都得呀。今晚都係做番D指定動作,叫番D食開的好似蕃茄蟹湯、蕃茄蟹湯、薑蔥魚皮、 鍋料包括手切肥牛『頸脊』、生腸、泥鯭、小黃花魚、小倉魚、大鱔片、大墨魚、四寶丸、海參、花膠、雞子、雙菜餃等等,全部都保持到水準,不過可能個蕃茄蟹湯太多料,同埋落多左茄膏,所以有第一次食的朋友覺得咸左D。除左打邊爐外,我地仲有叫雙腸雞煲仔飯同埋黃鱔煲仔飯,兩煲都係落足料大大煲的,食完記得用火鍋湯浸下煲飯焦,鍋湯浸過的飯焦先至係全煲飯的精華,包保食過返尋味。

新舖門面較大,地方寬敞
還有兩大部十六比九大電視
新舖有洗手間
多到數唔晒的強勁鍋料
$180 (Dinner)
新舖門面較大,地方寬敞
還有兩大部十六比九大電視