北區人入黎長洲,滿懷期待留肚食好嘢,見到長洲有炸雞食,好奇一試啦。等左勁耐位,最後坐門口出面,諗住叫一個餐試吓水溫,好食先追加,叫左個1號餐,$54兩件雞一份薯條加汽水,佢同我講最低消費$60,好啦咁我加多件雞$71啦。等左廿分鐘,雞槌幼過我兩隻手指,上脾得我四份一個掌心禁大。望落去黑蚊蚊乾爭爭,有幾舊皮連住好似雞翼尖咁嘅嘢,咬落先知係啲炸粉炸埋出黎嘅嘢。食落去啲肉鞋過紙皮,完全冇雞味,啲皮得個硬字。我仲有一剎那諗我係咪等位買嘢嗰陣講錯嘢畀廚房整估,真心我唔明佢憑咩收我最低消費同埋70蚊三件炸雞一份薯條囉。我一面問自己我要食炸雞點解要食呢間嘢唔食kfc jolibee要浪費自己啲quota喺長洲食呢家嘢?KFC同Jolibee都好食過佢好多倍至於薯條就大路嘢囉,周街都買到毫無驚喜嗰種。至於環境,入面位少環境細,坐出面有蝨咬,食炸雞送蚤爛。結論:一個字:後悔!兩個字:好後悔!

至於薯條就大路嘢囉,周街都買到毫無驚喜嗰種。
至於環境,入面位少環境細,坐出面有蝨咬,食炸雞送蚤爛。

結論:一個字:後悔!兩個字:好後悔!
2022-04-06
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$71 (Tea)