2013-05-31 912 views
睇左雜誌介紹知呢間小店係攝影X咖啡主題,今日約個Friend搵食抖下HEA下,放棄星期一至日全天候迫爆apm,決定行多兩步試下呢間隱密咖啡店。雖然話係攝影主題,以為都係有幾張相裝飾之類,一入去個環境係真心好有驚喜!好有STYLE,角落仲展示店主黑白作品添。難得環境好有空間感,舒適! 飲品:店主介紹冰滴咖啡,自己都算飲開咖啡,不過冰滴都係頭一次,我地點左危地馬拉莊園同埋肯亞既冰滴咖啡,感覺好清新,入口似冰茶但有水果、焦糖同花香味,仲有d回甘,店主好細心仲提供個別咖啡豆既"咖啡冰",可以保持溫度之餘,又唔會令咖啡變淡,值得一試。其他精品豆新鮮供應,冰滴以外可選手沖同虹吸。 食物:share左一件咖啡撻, 加入Expresso作為餡料令咖啡撻好香濃幼滑,小量製作!其他仲有好幾款咖啡甜品好似咖啡凍、咖啡奶凍、懷舊拿破崙,下次先再試。 睇下書上下網又過左個悠閒下午,勁推介! Highlight:- 咖啡店所在既工廈大堂有好多小店,其中有一間專賣日、港、台零食,好多懷舊口立濕,可以順便掃貨!- 店內有好多咖啡題材既書、攝影集,可於店內借閱,又可以同店主傾下咖啡、

睇下書上下網又過左個悠閒下午,勁推介!

Highlight:

- 店內有好多咖啡題材既書、攝影集,可於店內借閱,又可以同店主傾下咖啡、影相!

- 咖啡店餐具好精緻,記得影相!

- 咖啡店可包場for private parties,可包影相服務。
2013-05-31
$57 (Tea)