2020-05-23 320 views
母親節正日,約咗老公一家下午1點見。但係習慣放假嘆早餐,所以10點已經出門口,諗住hea個零鐘冇問題。三十幾度烈日當空加埋帶住外科口罩既情況下,實在行咗半個鐘頭已經焗到抖唔到氣,所以去元朗廣場逛。可能天氣太熱,所以行一陣都好攰,商場範圍外又冇coffee shop ,所以去咗Starbucks稍作休息!近呢6、7年去襯Starbucks 10居其9都係擠滿人。社運加疫症,騰出番好多機會比本地人去幫襯。去到Starbucks,已經係有七成坐喺度嘅客,不過感覺亦比以前少左七成客咁,因為冇再企滿晒店裡面所有既空間😌我點咗杯抹茶烏龍啫喱特飲兩個share。唔知係咪太耐冇飲過Starbucks,覺得d甜度適中偏淡,感覺健康咗。烏龍茶啫喱,清新有咬口都好味!

烏龍抹茶
烏龍抹茶