2018-02-10 3175 views
去銅鑼灣特地去幫襯一間比名牌告到就嚟執既小店(間鞋店响跑馬地多年好出名的,連名媛都有幫襯),肚餓中又諗唔到食咩,因為銅鑼灣太多選擇,唔想又食果d食到厭既連鎖店,咁啱見到呢間好街坊feel既燒味店,望見佢既燒味外表唔係好吸引,猶豫之際想到自己來銅鑼灣是支持小店的,為何不試一試這間? 不想開openrice 看別人食過什麼讚過什麼,索性直接問哥仔有什麼推介,哥仔一笑,應該係無咩人會咁問,佢問返我想食咩😅,我果刻太肚餓咩都想食,咁就會出現選擇障礙症,好彩佢最後話「不如叉雞飯」,好,就要叉雞。師傅斬左雞肶比我😍,肉好嫩,味道剛好。叉燒望落好似有d乾,但咬落好爽,係我最喜歡的部位。葱油咸左少少。今次既叉雞飯斬中我最喜愛既部位,$47仲邊有得彈?一路食見有好多熟客仔買外賣。小店係值得支持既。
師傅斬左雞肶比我😍,肉好嫩,味道剛好。
叉燒望落好似有d乾,但咬落好爽,係我最喜歡的部位。
葱油咸左少少。
今次既叉雞飯斬中我最喜愛既部位,$47仲邊有得彈?
一路食見有好多熟客仔買外賣。
小店係值得支持既。
叉雞飯
2018-02-09
$50 (Tea)
叉雞飯