2023-03-20 204 views
牛牛一直都俾沙嗲牛肉麵關注組追棒,主打掛汁既沙嗲牛肉。由於小弟對肉絲炒麵情有獨鍾,所以今次就叫左沙嗲牛肉炸脆麵。麵真係好酥脆,但為左掛汁,可能叫普通即食麵效果會好好多。試左老婆🐽個沙嗲牛脷撈麵,牛脷超厚,但無乜味道⋯芡汁略嫌稍鹹,同埋多左D,牛脷同牛肉對比之下,牛肉係出色d。小食方面,叫左流沙鹹蛋黃魚皮同椒鹽一口牛面珠登,牛面珠入口有濃濃牛味,依個價錢有啲驚為天人😂,因為只係吊左少少鹽,老闆娘教可以用舖頭枱上面既Shake Shake粉調味,分別有日式海苔、四川麻辣、蜜糖芥末、Cajun燒烤調味粉。我用左海苔味去試,覺得係最配合又唔會遮蓋牛味。同埋佢因為油脂比較豐富,食到尾有啲膩。炸魚皮超級出色,其實只要個炸魚皮正正常常,加埋咸蛋黃依個組合,係保證停唔到口😁。小店的確要多多支持多啲,鍾意牛肉料理既朋友更加要去試下。下次等我試下老闆娘力推既黑椒汁同埋匈牙利汁先~

Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner