芝加哥串燒酒場 (明雲閣)

Chicago Bar And Restaurant (Ming Wan Court)
2023-09-23 30 views
今晚專登早些收工。搵個舒服地方睇返一場足球賽。係元朗收工。望下行下有無好些既地方。係元朗西青街中心內街。我雖然知道不小餐廳。但見到一間新開好似酒吧。但睇到餐牌時亦有串燒食。室內裝修好闊。好有獨突風格。令人感覺不到壓迫。不想再行的我。就入了去食個究竟。鹿兒島A5肉眼珍珠飯。A5一個簡單數字與英文字。拼貼一齊就是不一樣的美味。肉質入口溶化。牛肉味道更是由內以外地傳入口腔之中蒜香牛油龍蝦尾珍珠飯。蒜香與牛油一般係西餐上是必然調味料。再加上鐵胆「龍蝦」。直接係必然之選。龍蝦入口肉質彈牙。仲有獨特的海鮮味混了蒜香更是一絕安格斯牛肉蔥串。安格斯肉身屬偏濃烈牛肉味。再加上京蔥更是絕配。配上燒烤由牛肉汁落左蔥上。令這串串燒入口回味無窮。
不想再行的我。就入了去食個究竟。

2023-08-18
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Celebration
Anniversary